این نوشتار مبانی نظری و پیشینه تحقیق سازگاری زناشویی قابل ویرایش با فرمت ورد doc بصورت جامع و کامل می باشد. در بخش اول (چارچوب) ادبیات نظری رضایت زناشویی تشریح می شود و در بخش دوم پیشینه نظری تحقیق رضایت زناشویی در پژوهش های داخلی و خارجی مورد بررسی قرار می گیرد.

 

 

 

 سازگاری زناشویی، احساس عینی از خشنودی، رضایت و لذت تجربه شده ی زن و مرد با توجه به تمام جنبه های رابطه ی زناشویی است.  به عنوان یکی از مهم ترین مؤلفه های ثبات عاطفی زوجین به حساب می آید (فیشر و مک نالتی ، 2008). روابط رضایت بخش در بین زوجین از طریق علاقه ی متقابل، میزان مراقبت از همدیگر و پذیرش و تفاهم یکدیگر قابل سنجش است (سینها و مکرجی، 1990). 

 

 

 


مطالعات نشان داده است که سازگاری زناشویی بر بسیاری از ابعاد زندگی فردی و اجتماعی انسان ها تأثیر می گذارند. روابط زناشویی رضایت بخش، زیربنای عملکرد خوب خانواده است و باعث رشد شایستگی و توانایی سازگاری و انطباق در بین کودکان می شود (کامینگ و او-ریلی ، 1997). همچنین نتایج مطالعات مبین این نکته است که افراد متأهلی که زندگیشان پایدار است و از زندگی زناشویی خود رضایت کافی دارند، عموماً عمر طولانی دارند؛ بیشتر احتمال دارد از سرطان نجات یابند (کومز ،1991)؛ تغذیه سالم و مطلوب دارند (وایت ، 1997؛ گلن ، 1996)؛ و کمتر دچار بیماری افسردگی و مشکلات روانشناختی می شوند (وایت، 1997؛ دمو ، 1996). پژوهش ها نشان دادند کودکانی که والدیدنشان ازدواج پایدار و همراه با سازگاری داشته اند، وضعیت تحصیلی بهتری دارند (وسترمن و ادگار ، 1995) و کمتر به الکل یا مواد مخدر روی می آورند (آماتو ، 1993).

 

 

 

 

 

 


فهرست مطالب

تعریف نظری رضایت زناشویی

تعریف عملیاتی رضایت زناشویی

فصل دوم چارچوب نظری و پیشینه پژوهش رضایت زناشویی

فصل دوم    3
پیشینه تحقیق    3
2-10- پیشینه نظری    4
2-10-1- عوامل مؤثر بر سازگاری و ناسازگاری زناشویی    11
2-10-2- نظریه مبادله در خصوص کیفیت رابطه    13
2-10-3- پیشآیندها و سبکهای ارتباط زناشویی نگهدارنده اعتیاد    14
2-11- پیشینه پژوهشی    17
2-12- فرضیه های پژوهش    22


پیشینه تحقیق
تحقیقات خارجی
تحقیقات داخلی


منابع و مآخذ
منابع فارسی    
منابع انگلیسی